“Wijsheid is voor de ziel, wat gezondheid is voor het lichaam”

Francois de la Rochefoucault, schrijver

Op zoek naar intense innerlijke verbinding met mezelf en de wereld om mij heen, ben ik mijn hele leven lerend en in ontwikkeling rondom mensheid, om zo steeds dichter bij mezelf te komen en mijn eigen pad te bewandelen. Een weg die de rode draad vormt in mijn bestaan.

Mijn levensmotto is: “Leven in vrijheid, vitaal, vol vertrouwen vanuit liefdevolle kracht in diepe verbinding met mezelf en anderen”.

Loopbaan en levenspad
Vanaf mijn zeventiende werk ik in de jeugdzorg. Eerst als groepswerker, daarna als Maatschappelijk Werkster en later als Master Pedagoog, Supervisor en Systemisch Werker vanuit familieopstellingen. In mijn werk heb ik er mogen zijn voor diverse mensen, van jonge kinderen tot volwassen, mannen en vrouwen met heel verschillende hulpvragen. Al deze mensen hadden één ding gemeen: zij ervoeren disharmonie en waren bewust of onbewust op zoek naar harmonie en het vermogen om in hun kracht te komen vanuit een vorm van ziekte, fysiek en/of psychisch.

Door de jaren heen werd ik mij steeds bewuster dat ik meer voor anderen zou kunnen betekenen dan de mogelijkheden die ik tot dan toe had vanuit de reguliere zorg. Dit is de aanleiding geweest om me via EFT, Emotional  Freedom Techniques, en de E.E.N.® opleiding* te bekwamen in natuurgeneeskunde en lichaamsgericht psychotherapie. Vanuit hier heb ik mijn eigen onderneming opgezet gericht op het activeren van Zelfherstellend Vermogen.

Herstellen van energie en balans
In mijn eigen leven ben ik ook regelmatig geconfronteerd met ziekte bij mezelf of dierbare. Ziekte die soms passend was bij de levensfase en/of het proces waar ik inzat. Steeds weer herstelde ik na zelfonderzoek en bewustwording om vervolgens een balans te vinden met wat er was. Vaak zelfstandig, maar ook met hulp vanuit de complementaire en reguliere zorg. In een volgende fase uitte ziekte zich toch weer op een andere manier. Vanuit daar ben ik me steeds meer gaan verdiepen in waar ziekte voorstaat en wat de oorsprong is.

De laatste jaren heb ik ontdekt dat het bij elke ziekte gaat om een verstoring in de energie en dat de wijze waarop we deze verstoring omarmen op meerdere niveaus, maakt hoe we ons herstel en balans vinden met dat wat er is. Het ontdekken waar de oorsprong van deze verstoring vandaan komt is voor mij essentieel in de behandeling.

De kennis en inzichten omarmen heeft bij mij dankbaarheid, herstel en acceptatie teweeggebracht en geeft mij nu de ruimte om mijn kennis en ervaring in te zetten voor anderen. Vanuit deze bewustwording realiseer ik me dat wanneer we elke fase van ons leven met aandacht en liefde doorlopen, we een nieuwe fase gezonder en met minder stress in kunnen gaan. Tevens bij onverwachtse traumatische gebeurtenissen weer sneller ons balans terug kunnen vinden.

* EEN® staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde

Reguliere Opleidingen
– HBO Maatschappelijk werk
– HBO Pedagogiek
– Master of Education; richting orthopedagogiek, management en beleid
– Post HBO Supervisiekunde
– Post HBO Coaching

Complementaire Opleidingen
– E.E.N.® Opleiding voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde)
– Systemisch werk/ familie/organisatie opstellingen, Phoenix opleidingen
– EFT, Emotional Freedom Techniques
– Meesterschap in Persoonlijke Begeleiding, Phoenix opleidingen 
– NLP practitioner
– Sportmassage, Voetreflexmassage, Ortho-Kinesiotaping, Lian Bart massageopleidingen
– Energy Healing binnen het netwerk van de NNEH
– Luisterkind-afstemming